Pollegó Superior i Calderer (Pedraforca) 

Descripció de la ruta

Clàssica pujada al Pedraforca des del Mirador del Gresolet (banda de Saldes), amb un petit extra, El Calderer! ...ha fet un dia espatarrant i sense gens de vent, detall a tenir en compte!

La última grimpada al Pollegó Superior m'he desviat una mica a la dreta de l'ascenció habitual, i allà fa més canal i està un pel més exposat.

 

La pujada al Calderer venint del Pollegó Superior té dos trams equipats amb cadenes, el segon diria que és més complicat en un punt on quedes una mica encaixonat entre les roques, has de tirar de braços i ja tens una mica de pati... no ho sembla, però hi ha un foradot entre blocs de pedres allà a sota que fa respecte.

 

Després, un cop a l'enforcadura, hi ha un parell d'aproximacions al Fals Pollegó Inferior, però ja no quedaven cames xD, així que tartera avall, que el cotxe el tenim al Gresolet, i l'aventura dels Pollegós Inferiors s'haurà de deixar per un altre cop... més que satisfet amb afegir el Calderer a la clàssica del Pedraforca.

 

La baixada per la tartera, diria que prou bé. Aquesta ruta que hi ha amb graons de fusta que es va muntar fa uns anys, no recordo però no gaires, l'he trobat molt més ben indicada que altres cops. És a dir, totalment recomanable i anar en compte, perquè el terreny és molt canviant i segons com estigui pot relliscar més o menys.