Clapí Vell 

Descripció de la ruta

Es comença el recorregut pel trencall de l'esquerra. És una pista que fa pujada i és més pedregosa que la de la dreta. Anirem seguint el traçat de les línies d'alta tensió en sentit oest.
Més endavant trobem un trencall. Continuem per la pista principal i deixem el trencall de l'esquerra que se'n va en sentit sud, en lleugera baixada. Nosaltres anem en sentit nord-oest, acompanyats de la línia elèctrica.
Anem ara pel camí de la serra Llarga. Continuem recte i deixem un altre trencall a l'esquerra. Ens dirigim a passar sota d’altra línia d'alta tensió, per flanquejar per llevant la roca del Papiol. Més endavant, ja superada aquesta roca, per l’esquerra surt un corriol que potser arriba també al sector de Quatre Camins, però nosaltres no el vam seguir ja que vam continuar per la pista principal, així, sempre en pujades, arribem al nus de camins que és Quatre Camins.
Continuem pel trencall que agafa orientació nord-oest i més endavant arribem a un dipòsit d’aigua, als peus de l’Àliga. Deixem la pista que gira a l’esquerra, en sentit nord-oest i una altra que pren orientació est i continuem, una mica en pujada, per la pista que agafa orientació nord-est.
Més endavant superem un petit coll i quan la pista gira en sentit sud-est, al cap de poc trobem un desviament a l’esquerra. Abandonem la pista principal i continuem en sentit nord-est per pujar al cim del Clapí Vell.
Al cim ens rep una caseta de fusta, una antena i el vèrtex geodèsic, a més a més d’unes excel·lents vistes. Fotos de rigor, un lleuger descans i toca continuar. Per fer-ho ens encaminem a una creu que hi ha a prop del cim. Al Google Earth s'intueix un corriol que baixa, de la creu, a la pista que hem de seguir per continuar el recorregut, però en el nostre cas no el vam saber trobar i vam recular fins a la pista desfent el camí.
Quan la retrobem girem a l'esquerra, en sentit sud-est. Segons el mapa de l’ICGC som al camí de les Dous als Quatre Termes, que seguim fins al collet de Ferranella. Aquí deixem la pista que segueix recte en direcció a les Dous i ens desviem a la dreta, en sentit sud-oest, en una suau baixada.
Sempre per aquesta pista, encaixonada entre vessants, deixem per l’esquerra el camí de Foix, que trenca en sentit nord-oest, i continuem en baixada, en clara orientació sud-est. Ja no deixarem aquesta pista fins a arribar al punt a on hem començat a caminar i a on hem aparcat el cotxe.