La Trona de Vallalta 

Descripció de la ruta

Ruta circular feta en sentit antihorari, que inicio a l'encreuament de pistes que hi ha al sot de l'Infern, uns metres més amunt de Can Bosc, fins a on s'arriba bé amb un cotxe normal per pista de terra en perfecte estat. Hi ha moltes bifurcacions al recorregut així que trobo imprescindible el GPS.
Començo a caminar en direcció a Can Pona, on faig un anar i tornar a la font de Can Jaumet, del tot opcional. Continuo sempre amunt a la recerca del pla de Bassa i per diverses pistes passo per sota de la urbanització la Font de Montnegre per arribar al punt més alt del recorregut, al sector de las canal de la Freixa.
Al cap de poc deixo la pista principal per agafar una altra, de més precària, per on baixo als rocs que formen la Trona. Aquests rocs són a les coordenades que marca el repte dels 30 turons del Maresme. El lloc ofereix unes vistes una mica reduïdes, però molt maques.
Torno enrere fins a un punt on veig que la pista per on he baixat continua en sentit nord-oest. És molt precària, però miro de continuar per ells, però al final torno enrere perquè no veig clara la seva continuïtat. Un altre cop a l'encreuament, faig cas d'una fita que indica el començament d'un sender que, vessant amunt, em porta de nou a la pista principal.
Per aquesta pista, primer en sentit nord-oest i després sud-oest, arribo a Can Vives de la Cortada. Ací ja m'incorporo al GR5 i segueixo els seus senyals de pintura fins que el deixo quan trobo un encreuament de pistes. També es pot continuar pel GR5 perquè al final el punt d'inici és en aquest GR, però jo, com he dit, el deixo per continuar per una estreta pista. Ací el recorregut és una mica perdedor, perquè hi ha unes quantes pistes que poden portar a confusió.
Del que es tracta és d'agafar el vial que surt en sentit nord-est, però a no més de quatre passes es deixa per agafar una altra, mes precària i en baixada, que agafa orientació sud-est. Aquesta pista finalitza directament on tenim el cotxe aparcat.