Pedra Miradora-Montllorer-Puigcastell 

Descripció de la ruta

Ruta circular des de Vallgorguina per assolir tres cims de la Serralada Litoral Catalana i del Vallès Oriental. Passa ran de l'església de Sant Esteve d'Olzinelles, la font del Rector (no tenia aigua al moment de passar-hi), el forn de pega i l'alzina de Can Valls, el forn i la bassa de Can Agustí i el mas homònim, a més de per la font del Pratelló o de la Mare de Déu de Lourdes (amb aigua, però sense garantia sanitària). El descens pel corriol des del Coll Blanc és molt recomanable a la primavera (com la ruta en general). Amb sort i fent silenci fins i tot ens podrà sorprendre algun cabirol… 

 

Després de passar els forns de pega de Can Valls, en iniciar l'ascens al Pedra Miradora, la ruta passa per una pista forestal abandonada força coberta de vegetació. El Pedra Miradora té dues ubicacions al mapa de l'ICGC: a escala 1:25.000 el situen al que he anomenat I i a escala 1:5.000 al que he anomenat II. Per altitud, vistes i rellevància geològica aconsello el primer, per tant es podria prescindir del segon senzillament fent marxa enrere. Tot i que als mapes no hi surt cap camí per accedir-hi, l'accés és fàcil, amb un corriol ben definit que voreja la carena. Si es vol arribar al II l'accés és igual de fàcil per corriol i pistes forestals tal com indica la ruta. 

 

El Montllorer té un ascens força dret des del Coll Butí i es poden veure el Montseny i el Castell de Montsoriu, entre d'altres poblacions i cims. Dalt de tot no hi ha vistes. 

 

El Puigcastell és de més difícil accés, atès que no té cap corriol per arribar-hi i s'hi ha d'accedir travessant la vegetació –força densa– per on es pugui. Només per a "col·leccionistes" de cims. És difícil veure restes (a banda d'algun tros de pedres arrenglerades) del poblat ibèric del qual parlen alguns mapes.