Punta del Curull 

Descripció de la ruta

Comencem a caminar en sentit sud-oest i passem per la plaça de la Diputació per creuar al carrer de Sant Antoni. Seguirem tot aquest carrer, que al cap de poc passa a ser el carrer Major. Arribem així a la plaça de l’Església, consagrada a sant Salvador. No arribem a la seva porta d’entrada ja que girem a la dreta, en sentit nord, pel carrer del Cups. Aquest carrer ens porta fora dels dominis construïts del municipi i a connectar amb un sender amb senyals de pintura de PR.
Aquest sender, en pujada, ens fa voltar la roca del Sentinella, i més endavant ens trobem amb una pista transversal, al sector dels Solans. La creuem i ens enfilem en sentit nord-oest pel camí que es dirigeix a la zona de cingleres que tenim al davant i que hem de superar per acostar-nos a les antenes de comunicacions que es veuen a la carena de la muntanya. Passarem a tocar de les coves del Nano i de Bigues, que no visitarem, i finalment sortirem a la pista d’accés a la zona d’antenes.
Nosaltres no hi anem ja que girem a la dreta, en sentit nord-est, en sentit contrari a aquestes. Caminem planejant per la pista, contemplant les vistes que la plana ens ofereix, i arribem a un encreuament. Hem de deixar la pista principal i prendre el trencall de la dreta, que en sentit sud-est continua pel caire de la serra de la Llena, fins a arribar al cim.
Un pessebre i un cartell amb el nom del cim ens reben. La muntanya no pot presumir de prominència, així que les vistes, tot i ser magnífiques, no arriben a ser espectaculars. Encara així ens estem una bona estona a dalt.
Per fer el descens ens cal recular uns pocs metres per a anar a trobar un sender que, a prop del cim, es desvia per la dreta, en sentit nord-oest, i que al cap de pocs metres enllaça amb un altre sender que ho fa en sentit nord-est. Aquest corriol baixa ja amb una mica més de decisió i ens duu, travessant el pla del Pepet, a trobar el barranc de la coma de n’Alda. El que ens trobem unes desenes de metres més endavant és la pista d’accés a les antenes.
Ens incorporem a aquesta i la seguim en descens, deixant a la nostra esquena el barranc. Més endavant la pista fa un fort revolt a la dreta i així prenem el camí de Vilanova de Prades al Vilosell. Seguint sempre per aquesta pista, i una vegada hem passat pels sectors de la Torre i les Portelles, arribarem de nou a Sant Antoni, lloc en el qual hem començat aquesta caminada.