Segueró-El Mont-Sant Llorenç de Sous-Beuda-Segueró 

Descripció de la ruta

Aprofitant l'estada al magnífic Castell de Segueró faig l'ascens al mític i extraordinari cim de l'Alt Empordà. La sortida és des del mateix castell, passa pel gran casal de Falgars, arriba al cim i baixa per l'abadia de Sant Llorenç de Sous fins gairebé a tocar de Beuda, per acabar de nou al Castell de Segueró.

L'excursió és en algunes estones feixuga (sobretot pujant des del principi i en baixar de Sant Llorenç de Sous a Beuda) però gens perdedora, només cal estar al tanto de les indicacions, que majoritàriament son de la xarxa Itinerànnia, per tant, molt ben senyalitzada. La part del GR-2 té algun punt perdedor, convé estar alerta.

La ruta és molt variada pel que fa a vegetació (alzinars, rouredes, pinars, fagedes...), hi ha algunes fonts pel camí (no en raja aigua a totes, convé anar-ne proveït) i força cultura, sobretot romànica i verdagueriana. És clar que el temps pot acompanyar o no, però millor fer la ruta en un dia amb poca humitat per enxampar unes bones vistes i gaudir de l'extens reguitzell de cims que es veuen des de dalt. Hi ha una detallada taula d'orientació a tocar de l'estàtua de Mossèn Cinto. Hi ha un bar-restaurant de plats casolans a tocar del santuari, on hi fan missa els primer i tercer diumenge de cada mes.